Jag tänkte att ni ska få ta del av den rätt som vi ofta äter på helger och vid speciella tillfällen. Underbart gott och såsen är oslagbar!
Timjantekt fläskfilé med ädelostsås
4 port
Ugn: 225 grader
Ingredienser:
500 g fläskfilé
2 msk smör
2 tsk salt
1/2 tsk peppar
1/2 tsk timjan
1 kg potatis
1 stor vitlöksklyfta
1 tsk salt
2 krm grovmalen peppar
2 msk olja
Sås:
2 dl köttbuljong
1 tsk timjan
2 msk kinesisk soja
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
2 msk svartvinbärsgelé
30 g ädelost
salt, peppar
Garnering:
100 g färsk svamp, smörfräst
Gör så här:
- Bryn filén i smör i en stor stekpanna. Salta, peppra och strö över timjan. Lägg över köttet på en plåt.
- Skala och skiva potatisen. Bred ut skivorna på plåten bredvid köttet. Pressa över vitlök. Salta, peppra och ringla över olja. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Köttet är lagom stekt vid 70 grader innertemperatur. Potatisen ska vara mjuk och ha fin färg.
- Sås: Häll buljongen i en kastrull. Tillsätt timjan och soja. Blanda mjöl och grädde och vispa ner det. Låt såsen sjuda 3 min. Rör ner gelé och ädelost och låt det smälta. Smaka av med salt och peppar.
- Skär köttet i skivor. Lägg upp på serveringsfat med potatis, ringla över såsen och granera med svamp.
Smaklig måltid!
/Therese
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar